zondag 21 juni 2009

Welkom, wilkomme, добър прием, karşılama, shalom, ترحيب

Bongiorno, dobre denja en hoe is het?!

Welkom op de officiele Tessa & Bart Middle East Landcruise site!

Op veler verzoek dan toch iets van een virtueel notitie blokje (of blogje?) alwaar jullie komende tijd onze avonturen bij kunnen houden. Dus geen lange lappen spam mail in je inbox waar je niet op zit te wachten - als je interesse hebt kun je (geheel vrijwillig) zelf af en toe een kijkje nemen op http://www.tessaenbart.blogspot.com/. En als je de behoefte voelt om iets met ons of de groep te delen, dan knal je wat op de site. Appeltje eitje.

Als alles goed loopt (lees: de visa binnen zijn..) vertrekken we zondag 28 juni a.s. rond een uurtje of 10/11 nadat we onze laatste bruine boterham met roomboter en kaas naar binnen hebben geschoven.
Vanaf dan geen eigen bed en douche meer, eten van plastic bordjes, zand op plekken waar geen zand hoort te zijn en rare, muffe oosterse prutjes als ontbijt, lunch en avondeten.
Daarvoor terug krijgen we een overzichtelijk (rijdend) huisje, veel interessante ontmoetingen met mooie mensen en vooral complete vrijheid om te gaan en staan waar we willen. We laten ons meenemen door de wind.

Aangezien het westenwind zal zijn is het globale plan om ons mee te laten waaien richting Istanbul (waar de reis feitelijk start), Turkije, Syrie, Jordanie, Israel (Libanon?), Turkije, Iran, Turkeminstan, Uzbekistan (of Oezbekistan voor Telegraaf lezers), Kyrgyzie en Kazachstan.
De landen van Marco Polo en zijn zijde-route, van eeuwenoude spijzen verhandeld van links naar rechts en andersom, het Rijk van de Ottomanen, het kruispunt van t gristendom en islam, van Ahmedinejad (of Mousavi?), van 'Back to the USSR' en natuurlijk van Borat from Kazachstan.
Als de wereld ergens geleefd heeft, dan is het wel hier.

Grote vraag blijft Iran gezien alle onrust daar nu, maar we zien wel hoe dat allemaal uitpakt. Alternatief zou misschien zijn om via Azerbaijan (Baku) in Turkemenistan via een Vlieland pondje maar dat zien we dan wel.

For now, sit back and relax. Hoop dat dit bloggen een succes gaat worden en dat we vaak genoeg een smutzig internet cafeetje vinden om jullie bij onze avonturen te betrekken.
Zijn vooral heel erg benieuwd hoe ons (media-gevormde) beeld van het midden oosten en centraal azie zal veranderen naarmate we dieper het islamitische hart van de wereld in zullen rijden.

De wereld wacht op ons, we gaan!

We bellen, faxen, mailen, bloggen, hyven, twitteren!

Zeg maar zo: добър прием!

Grusse
Tessa & Bart

Onze gezamenlijke mailbox: tessaenbart@gmail.com

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontzettend veel plezier guys!! Ik ga jullie zeker volgen!
    x Gwen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tes, ik ben ook in cappadosia!! Samen met een vriend zit ik in Goreme. Mocht je dit op tijd lezen kom dan langs voor een lekker bakkie.
    Groeten, Bart (Tillema clan)

    BeantwoordenVerwijderen